Diploma de participare
18-19 octombrie 2019

Simpozionul Internaţional Heart Rhythm Update – The New Rhythm in Cardiology

Director Simpozion Profesor Dr. G. A. Dan

În perioada 18-19 Octombrie 2019 se va desfășura în București, la Hotelul Crowne Plaza, cea de-a cincea ediție a Simpozionului Internațional Heart Rhythm Update – The New Rhythm in Cardiology sub înaltul patronaj al International Society of Cardiovascular Pharmacotherapy, Fundaţiei de Medicină Internă “N. Gh. Lupu” ca și al Societății Române de Cardiologie și al Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila”. Reputate personalități medicale internaționale și-au confirmat prezența la această manifestare devenită tradițională, alaturându-se unor prestigioși lideri de opinie naționali.

O nouă cadență la Heart Rhythm Update - noi ritmuri în cardiologie

A trecut mai mult de un deceniu de la prima ediție a simpozionului internațional „Actualități în Ritmul Cardiac”. La început, această manifestare științifică a fost dedicată aproape exclusiv evoluției și schimbărilor din domeniul aritmiei, oferind publicului medical din România șansa unică de a lua parte la expunerea opiniilor experților internationali si romani în ceea ce privește aritmiile, un capitol oarecum neglijat până atunci de evenimentele medicale din România.

Primele 3 ediții au reprezentat un real succes, cu peste 200 de participanți la fiecare ediție, prezentări susținute de către lideri formatori de opinie, recunoscuți la nivel național și internațional, dar și cu sesiuni de discuții extrem de interactive.

Pentru cea de-a 4-a ediție a evenimentului „Heart Rhythm Update” am schimbat paradigma, în așa fel încât simpozionul nu mai reprezintă un eveniment dedicat exclusiv aritmiei, ci un tablou mai larg care cuprinde imagini ale evoluției celor mai importante aspecte din cardiologie. De ce această trecere?

În primul rând, datorită cererilor exprimate de către participanți în cadrul edițiilor anterioare. În al doilea rând, deoarece în ultimii ani, Societatea Română de Cardiologie a organizat numeroase manifestări științifice și cursuri referitoare la aritmii, completând astfel lacunele anterioare.

În al treilea rând, deoarece confruntându-ne cu din ce în ce mai multe dificultăți în a găsi finanțare pentru evenimentele științifice, a devenit mai înțelept și mai eficient din punctul de vedere al costurilor să reunim experți de renume național și internațional din diverse domenii în cadrul aceluiași simpozion.

Pe parcursul celei de-a V-a ediții HRU, ce se desfășoară în două zile, sub același subtitlu ca în 2016: The New Rhythms in Cardiology, principalii actori vor fi fibrilația atrială, medicamentele antitrombotice, insuficiența cardiacă și aspectele moderne ale medicinei personalizate, precum și progrese in dezvoltarea unor noi molecule cu efect terapeutic. Două conferinte speciale vor întregi tabloul acestui eveniment, devenit deja tradiție. Una dintre acestea este dedicată academicianului N. Gh. Lupu, una dintre cele mai proeminente figure a medicinei interne moderne din România, iar cea de-a doua, profesorului Harry Neufeld, o bine-cunoscută personalitate a cardiologiei internaționale contemporane, primul Președinte al Societății Internaționale de Farmacoterapie Cardiovasculara, unul dintre partenerii noștri de onoare tradiționali. Ambele prezentări vor fi susținute de importante personalități ale cardiologiei internaționale: Prof. G.Y.H. Lip (Liverpool) și Prof. Juan-Carlos Kaski (Londra).

Colegi și lideri de opinie de seamă din Brazilia, Germania, Japonia, Norvegia, Serbia, Suedia, Spania, Elveția, Marea Britanie și, desigur, România au acceptat cu generozitate să prezinte importante noutăți și puneri la punct în fața unui public medical dornic să afle și să înțeleagă. Ne exprimăm întreaga noastră recunoștință față de toți aceștia!

De asemenea, mulțumirile noastre se îndreaptă și către companiile farmaceutice care, de atâția ani, își înțeleg rolul esențial în educația medicală și în dezvoltarea cardiologiei și care ne-au sprijinit de fiecare dată. Am dori să mulțumim totodată Societății Internaționale de Farmacoterapie Cardiovasculară, Societății Române de Cardiologie, Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” și Fundației de Medicină „N. Gh. Lupu” care recunosc si sustin acest eveniment și sprijină generos eforturile noastre.

Nu în ultimul rând, datorăm mulțumiri și organizatorilor evenimentului Heart Rhythm Update, compania Media Med Publicis; fără dedicarea, profesionalismul și altruismul de care au dat dovadă, acest simpozion nu ar fi fost niciodată posibil.

În fine, dar nu in ultimul rand, le suntem recunoscători tuturor cardiologilor din România pentru setea continuă de cunoaștere și pentru că, așa cum a spus candva istoricul român Nicolae Iorga, „Nimeni nu știe cine pe cine învață!”

G.A.Dan

28.07.2019, București
Prof. Dr. G. A. Dan, FESC, FAHA, FACC, FEHRA
Director simpozion „Heart Rhythm Update”

Heart Rhythm Update
The New Rhythm in Cardiology

18-19 octombrie 2019
heart.rhythm.update@gmail.com
Hotel Crowne Plaza, Str. Poligrafiei 1, Bucureşti

Contact organizatori

© SRC 2019 Termeni si conditii